Borani - Gümüşhane
Borani Malzemeleri Nelerdir
- 1 bağ ıspanak veya pazı
- 1 adet yumurta
- Yeterince tereyağı
- 2 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 kg yoğurt
- Yeterince tuz
Borani Nasıl Yapılır
Ispanak veya pazı temizlenip ayıklandıktan sonra tencerede az su ilave edilerek haşlanır. Haşlanan ıspanaklar süzülür. Daha sonra suyu sıkılır. Bir baş soğan ince ince kıyılır. Tavaya bir miktar tereyağı koyarak soğan kavrulur. Daha sonra karışımın içine yumurta kırılır. Önceden hazırlanan ıspanak veya pazı tavanın içine konulur. Tuz ilave edilerek ateş üzerinde 15 dakika pişirilir. Ateşte kavrulan ıspanaklar soğumaya bırakılır. Yoğurda sarımsak katılarak yoğurt çırpılır, soğuyan ıspanağın üzerine dökülür, daha sonra ıspanak servis tabağına alınarak eriyen tereyağını da üzerine ilave ederek servis yapılır.
Gümüşhane Geleneksel Mutfak
Ispanaklı Borani
Görsel Sahibi: Ömer Fidan,Sevgül Akal
Ispanaklı Borani
Görsel Sahibi: Ömer Fidan,Sevgül Akal
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
14134
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
21 Mart 2023 Salı