­ BORANİ | Kültür Portalı

Borani - Gümüşhane

• 1 diş sarımsak
  • 1 kg yoğurt
  • Yeterince tuz

Borani  Nasıl Yapılır

Ispanak veya pazı temizlenip ayıklandıktan sonra tencerede az su ilave edilerek haşlanır. Haşlanan ıspanaklar süzülür. Daha sonra suyu sıkılır. Bir baş soğan ince ince kıyılır. Tavaya bir miktar tereyağı koyarak soğan kavrulur. Daha sonra karışımın içine yumurta kırılır. Önceden hazırlanan ıspanak veya pazı tavanın içine konulur. Tuz ilave edilerek ateş üzerinde 15 dakika pişirilir. Ateşte kavrulan ıspanaklar soğumaya bırakılır. Yoğurda sarımsak katılarak yoğurt çırpılır, soğuyan ıspanağın üzerine dökülür, daha sonra ıspanak servis tabağına alınarak eriyen tereyağını da üzerine ilave ederek servis yapılır.

Gümüşhane Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 5987    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 21 Mart 2023 Salı