­ ÇÖMLEKTE GÜVEÇ | Kültür Portalı

Çömlekte Güveç - Diyarbakır

Çömlekte Güveç İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir

  • 1 kg kemikli parça et (koyun veya kuzu)
  • 2 adet patlıcan
  • 5-6 adet sivri biber
  • 1,5 kg domates
  • 1 baş sarımsak
  • Tuz, pul biber
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Çömlekte Güveç Yapılışı

Etle salça, tuz ve pul biber ilave edilerek karıştırılır. Patlıcan, domates ve sivri biber ilave edilerek karıştırılır. Sarımsak taze ise kabukları soyulmadan, değilse kabukları soyularak sebzelere katılır. Güvecin içine önce et sonra patlıcan biber ve sarımsak; daha sonra ise yağ ve tuz ile beraber küçük parçalar halinde domates konularak fırında pişirilir. Ekmek fırınlarında veya tandırlarda pişirildiğinde daha iyi sonuç alınır.

Diyarbakır Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 25831    Eklenme Tarihi : 18 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 15 Kasım 2022 Salı