Sülük Aşı - Isparta
MALZEMELER
4-6 Kişilik – Pişirme Süresi: 30 dakika
- 1,5 Su Bardağı Un
- 1 Çorba Kaşığı Salça
- 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
- Kırmızı Toz Biber
- Tuz
- Su
YAPILIŞI
Un, su ve tuz ile yumuşak bir hamur yoğrulur. Hamurdan ince rulolar yapılıp 5’ er cm uzunluğunda parçalar bölünerek tepsiye dizilir. Diğer taraftan su kaynatılarak hamur parçaları suyun içine atılır. Pişince suyu süzülerek üzerine soğuk su gezdirilir ve tabağa alınır. Üzerine salçalı biberli tereyağı dökülerek servis yapılır.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Sülük Aşı
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2271
Eklenme Tarihi :
19 Mart 2018 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
19 Mart 2018 Pazartesi