­ GÜZELDERE ŞELALESİ TABİAT PARKI | Kültür Portalı

Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı - Düzce

Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı, Düzce Gölyaka İlçesi sınırlarında olup, 22.76 ha alanı kapsamaktadır. Düzce’ye 18 km mesafede bulunan Şelale, Gölyaka ilçesine 11 km mesafede bulunan Güzeldere köyündedir ve rakımı 630 m’dir. 28.12.1993 tarihinde mesire alanı, 11.07.2011 yılında ise Tabiat Parkı olarak tescil edilmiştir.

Güzeldere köyünden geçen Bıçkı Deresi üzerinde bulunan şelale, 120 m yükseklikten dökülen suyun doğal coşkusunu dev kayın ve gürgen ağaçlarıyla bütünleştirerek muazzam bir görüntü arz etmektedir. Elmacık Dağı (1.700 m)’na uzanan şelale ve çevresi orman yapısı ile dikkat çekmektedir. Şelalenin bulunduğu alanda, kayın, gürgen, köknar, porsuk, sarıçam, karaçam, kestane, ıhlamur, akçaağaç, dişbudak, ceviz, orman kavağı, orman söğüdü, orman gülü, karayemiş, papaz külahı ağaçları; böğürtlen, üvez, alıç, taflan, kantaron otu, kardelen, arap sümbülü, sıklamen, menekşe, düğün, eğrelti, fiğ, burçak vb. bitkiler görülmektedir.

Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı, doğal peyzaj görüntüsü, piknik ve düzenlenmiş orman içi dinlenme alanları ve yürüyüş parkurları ile bölgenin önemli değerlerindendir. Bölge doğa yürüyüşü, kampçılık, bisiklet, foto-safari vb. aktiviteleri için oldukça uygundur. Alanda, konaklama ve yiyecek-içecek hizmetleri verilmektedir. Kaynak: Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi

Düzce Gezilecek Yerler

Doğa Turizmi
İstanbul yönünden gelenler; TEM Otoyolu Hendek çıkışından sonra Düzce ili sınırları içerisinde Gümüşova-Gölyaka TEM otoyolundan ayrılın. Ankara yönünden gelenler; Düzce ili sınırları içerisinde Kaynaşlı çıkışından sonra, Gümüşova-Gölyaka çıkışından TEM Otoyolundan ayrılın. Gölyaka tabelasını takip ederek Gölyaka’ya ulaşın. Gölyaka`nın içinden güney istikametine gidilir ve Açma köyü sapağından doğu istikametine doğru Hacı Yakup Köyü'nde güneye doğru sapılarak “Güzeldere” tabelaları takip edilir. Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı Düzce’den 18 kilometre Gölyaka’dan ise 11 kilometre uzaklıktadır.
Güzeldere Köyü, Gölyaka/DÜZCE
+90 (380)-716-10-50
info@guzeldereselalesi.com

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 71818    Eklenme Tarihi : 14 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 01 Mart 2021 Pazartesi