­ HEMŞİN KÖYÜ CAMİİ | Kültür Portalı

Hemşin Köyü Camii - Düzce

Akçakoca’ya 15 kilometre mesafede bulunan ve 1877 yılında Osmanlı-Rus Savaşı ardından Artvin’den gelen Hemşinlilerin yaptığı tarihi Hemşin Köyü Camii çantı tipi camilerin en iyi örneklerden biridir. Birinci katında taş işçiliği örneği, ikinci katında ise çantı tekniği kullanılarak inşa edilen cami, 150 yıla yaklaşan bir geçmişe sahiptir. Minaresi de ahşap olan Hemşin Camii, tavan işçiliği, mihrap ve minberi ile dikkat çekmektedir.

Kaynak: Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi

Düzce Gezilecek Yerler

İnanç-Kültür Turizmi
İstanbul ve Ankara’dan gelenler Düzce’den 34 kilometre Akçakoca yönüne devam etmeliler. Akçakoca merkez ile tarihi Hemşin Köyü Cami’nin bulunduğu Hemşin Köyü arası 15 kilometredir.
81650 Hemşin Köyü/Akçakoca/Düzce
+90 (380)-524-94-33
+90 (380)-524-91-62
iktm81@kutur.gov.tr

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 18362    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 09 Nisan 2021 Cuma