İsli Çerkez ve Abaza Peyniri - Düzce
Geleneksel usüllerle hazırlanan Çerkez ve Abaza peyniri birkaç gün dış yüzeyi sertleşip, kabuk bağlayıncaya kadar soğuk ortamda bekletilir. Eskiden köy evlerinin ocaklarında kurutulan peynir günümüzde özel olarak dizayn edilmiş isleme odalarında yapılmaktadır. Peynir ateşe yakın bulundurulmaz. Sadece dumanın en sıcak alanında raf sistemi ile üzeri bez ile sarılarak istenilen kıvama gelinceye kadar bekletilir. Ağacın kalitesi isleme işlemi için önemlidir. Kuru dut ve akasya ağaçları ile yakılan ateşin isi bu iş için uygundur.
İsli Çerkez ve Abaza Peyniri
Görsel Sahibi: Mesut Önder
İsli Çerkez ve Abaza Peyniri
Görsel Sahibi: Mesut Önder
İsli Çerkez ve Abaza Peyniri
Görsel Sahibi: Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
İsli Çerkez ve Abaza Peyniri
Görsel Sahibi: Mesut Önder
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4763
Eklenme Tarihi :
29 Mayıs 2018 Salı
Güncellenme Tarihi :
29 Mayıs 2018 Salı