­ İSLİ ÇERKEZ VE ABAZA PEYNİRİ | Kültür Portalı

İsli Çerkez ve Abaza Peyniri - Düzce

Geleneksel usüllerle hazırlanan Çerkez ve Abaza peyniri birkaç gün dış yüzeyi sertleşip, kabuk bağlayıncaya kadar soğuk ortamda bekletilir. Eskiden köy evlerinin ocaklarında kurutulan peynir günümüzde özel olarak dizayn edilmiş isleme odalarında yapılmaktadır. Peynir ateşe yakın bulundurulmaz. Sadece dumanın en sıcak alanında raf sistemi ile üzeri bez ile sarılarak istenilen kıvama gelinceye kadar bekletilir. Ağacın kalitesi isleme işlemi için önemlidir. Kuru dut ve akasya ağaçları ile yakılan ateşin isi bu iş için uygundur.  

Görüntülenme Sayısı : 4763    Eklenme Tarihi : 29 Mayıs 2018 Salı    Güncellenme Tarihi : 29 Mayıs 2018 Salı