Abısta ( Ekmeğin yerini alan Katık ) - Düzce
Malzemeler;
- ½ kg mısır unu
- 2 kg su
- Bir tutam tuz
Hazırlanışı;
İki kilogram su bir tencerede içine bir tutam tuz atılarak kaynatılır. Kaynayan suyun içine yarım kilo mısır unu yavaş yavaş eklenir. Bu işlem yapılırken sürekli karıştırarak topaklanma olmamasına dikkat edilir. Abısta yapımında tahta kaşık kullanımı tercih edilir. Tahta kaşık, oluşan karışıma yapışmayacak bir kıvam alıncaya kadar bu şekilde pişirilir. Daha sonra abısta tencere ters çevrilerek bir tepsiye aktarılır ve dilimlenerek kesilir. Dilimlerin arasına Abaza peyniri yerleştirilerek servis edilir.
Hazırlanış Süresi; 20 dakika 6-8 kişilik
Bu tarif Düzce Abhaz Kültür Derneği'nin katkılarıyla hazırlanmıştır.
Abısta
Görsel Sahibi: Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Abısta
Görsel Sahibi: Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Abısta
Görsel Sahibi: Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Abısta
Görsel Sahibi: Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4975
Eklenme Tarihi :
09 Şubat 2018 Cuma
Güncellenme Tarihi :
13 Şubat 2018 Salı