­ CEVİZLİ GÖZLEME | Kültür Portalı

Cevizli Gözleme - Düzce

• 1 çay kaşığı tuz
  • ¾ su bardağı makinada ince çekilmiş iç ceviz
  • Az miktarda yağ

Cevizli Gözleme Nasıl Yapılır

Un ve tuz genişçe bir kaba konur ve üzerine azar azar su ilave edilerek kulak memesi kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Bir saat kadar bu şekilde dinlenmeye bırakılır. Dinlendirilen hamur silindir şekline getirilir ve 3 parçaya bölünür. Bölünen parçalar beze haline getirilir. Bezeler yemek tabağı genişliğinde açılır ve üzeri yağlanarak üst üste konulur. Bu şekilde 15 dakika kadar bekletilir. Yağlanmış halde bekleyen hamurlar el yardımıyla kenarlarından yavaşça çekiştirilerek yaklaşık 70 cm çapı oluncaya kadar açılır. Açılan hamurun içine iç ceviz serpiştirilir ve karşılıklı iki tarafından kıvrılır, uzun bir silindir şeklini alması sağlanır. Daha sonra hamur oklava yardımıyla 1 cm kalınlığında açılır ve kızartacağımız saca yerleştirilip üstü yağlanır. Her iki tarafı da kızarıncaya kadar pişirilir.

Hazırlanış Süresi; 45 dakika 5 kişilik

Bu tarif Çilimli Topçular Mahallesi Muhtarlığının katkılarıyla hazırlanmıştır.

Görüntülenme Sayısı : 6069    Eklenme Tarihi : 08 Şubat 2018 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 12 Ekim 2023 Perşembe