Kurutulmuş Taze Fasuyle Malzemeleri Nelerdir
- 2 dizi kurutulmuş taze fasulye
- 200 g kuşbaşılık kuzu eti
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet kuru soğan
- Su
- Kuru biber
- Yarım su bardağı zeytinyağı
Kurutulmuş Taze Fasulye Nasıl Yapılır
Et bir tencerede yağ ile kavrulur. Soğan küçük küçük doğranır ve pembeleşinceye kadar kavrulur. Zeytinyağı ve biraz tereyağı eklenir. Salça, kırmızıbiber, kuru biber ve bir miktar su ile tuz ilave ederek kaynatılır. En son kurutulmuş taze fasulye eklenir ve 30 dakika daha kaynatılır. Ocaktan alınır. Sıcak olarak servis yapılır.
Kaynak: Mediha YILMAZLI Denizli Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması
Denizli Geleneksel Mutfak