­ KARALAHANA SARMASI | Kültür Portalı

Karalahana Sarması - Düzce

• 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yeteri miktar su

Karalahana Sarması Nasıl Yapılır

Karalahana yaprakları yıkanır, kaynar suda haşlanır ve süzülmeye bırakılır. Bir tavada ince doğranmış kuru soğan sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Ardından biber salçası ve pirinç de eklenerek kavrulmaya devam edilir ve bir bardak kaynar su eklenerek çektirilir. İç harç çektirilirken karabiber, pul biber ve ince kıyılmış maydanoz eklenerek iyice harmanlanır ve soğumaya bırakılır.

Hazırlanan iç harçtan bir miktar alınarak yaprağın geniş kısmına konulur. Rulo şeklinde iki yanlardan kapatılarak sarılır, tencereye dizilir ve üzerine zeytinyağı gezdirilir. Sarmaların açılmaması için üstü dolma tabağıyla kapatılır ve son olarak yeteri kadar su eklenerek pişirilir.

Hazırlama Süresi; 90 dakika 6-8 kişilik

Kaynak: Kültürel Çeşitliliği İle Düzce Lezzetleri Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 5302    Eklenme Tarihi : 28 Mart 2019 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 12 Ekim 2023 Perşembe