­ ARASTA ÇARŞISI | Kültür Portalı

Arasta Çarşısı - Eskişehir

Cam, çini ve seramik çarşısı Arasta; 2012 yılında Kentsel Sit Alanı dâhilinde bulunan bir yapı grubunun yıkılıp yeniden yapılması ile Odunpazarı Belediyesi tarafından oluşturulmuş turistik çarşıdır. Camın Odunpazarı ve Eskişehir’de bir marka olması için yapılan çalışmalarda, özellikle cam konusunda kurslarda eğitim almış, sertifikalı girişimcilerin çoğunluğunun oluşturduğu 14 dükkânda, camın yanında çini ve seramik sanatçılarının eserleri satışa sunulmaktadır. Odunpazarı Kentsel Sit Alanı sınırları içindeki mevcut alışveriş noktalarına alternatif kazandırmak, dolayısıyla alanın fiziki iyileşme sürecine ivme kazandırmak amacıyla yapılan çarşı, Butik Otel, Kırım Tatar Kültür ve Çibörek evi ile çevrelenmiş alanda farklı bir kentsel buluşma noktası oluşturmuştur. Kültürel aktiviteler ve benzeri ihtiyaçlar için bir “açık hava çok amaçlı salonu” olarak da kullanılmaktadır.

Kaynak:  Eskişehir Valiliği.(2014). Eskişehir Rehberi(5.Baskı)

Eskişehir Gezilecek Yerler

Çarşı
Odunpazarı ilçesi sınırlarındadır.
Odunpazarı / Eskişehir,

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 12585    Eklenme Tarihi : 10 Temmuz 2014 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 23 Haziran 2021 Çarşamba