­ ZEYVE PAZARI | Kültür Portalı

Zeyve Pazarı - Karaman

Yaklaşık 500 yıllık geçmişi olan Zeyve Pazarı Ermenek'e 26 kilometre uzaklıktaki İkizçınar Köyü ile Yayla Pazarı köylerini ayıran dere üzerinde ve çevresinde kurulmuştur. Sayısı 300’e varan tarihi ulu çınarları, soğuk suları, otantikliği, su değirmenleri, su hizarı, bungalov evleri, günübirlik konaklama mekanları ile ziyaretçilerini karşılayan pazar bölgesi doğal güzellikleri ile dikkat çekmektedir. Temmuz, Ağustos, Eylül aylarında civar köylüler yetiştirdikleri sebze ve meyvelerini Pazar günleri kurdukları pazarda yerli ve yabancı turistlere sunmaktadırlar. Ayrıca yöreye has el sanatları ürünleri de bu pazarda satılmaktadır. Kazancı ve Gülnar üzerinden turistlerin kolayca ulaşabilirliği ile genellikle günübirlik gelip gidilen bir mesire yeridir.

Kaynak: Topal.C.(Ed).(2009).Karaman Kültür Envanteri.Karaman.

Karaman Gezilecek Yerler

Doğa-Kültür Turizmi
Karaman İli Ermenek İlçesi İkizçınar Köyü ile Yayla Pazarı Köyü arasında olup, Ermenek İlçesinden özel araçlarla uluşılabilmektedir.
Ermenek / Karaman

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 19200    Eklenme Tarihi : 31 Aralık 2012 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 22 Nisan 2021 Perşembe