­ SAKLI KONAK ALİ ATALAR KOLEKSİYONU | Kültür Portalı

Saklı Konak Ali Atalar Koleksiyonu - Gaziantep

Gaziantep Kalesi yakınlarında tarihi bir konakta kapılarını açan Saklı Konak Ali Atalar Koleksiyonu, özel koleksiyondan oluşan Türkiye’nin ilk sergisidir. Sergideki eserler, Koleksiyoner Ali Atalar’ın başta Gaziantep ve çevresi olmak üzere Türkiye’nin tüm bölgelerinden toplanan bakır eserlerinden oluşmaktadır. Yaklaşık 1060 parça eserin bulunduğu müzede, Osmanlı Dönemi'nde yaşamış bakır ustalarına ait sanat eserleri sergilenmektedir. Sergide, tabaklar, ibrikler, kazanlar, taslar, tepsiler, satıllar, sürahiler, kantarlar, radyolar, Osmanlı Dönemi’ne ait silahlar, süngüler, kamalar ve kılıçlar gibi birçok etnografik eser yer almaktadır.

Gaziantep Gezilecek Yerler

Sanat Galerisi
Şehir merkezine yürüme mesafesindedir.
Yaprak Mahallesi Hasan Balta Sokak No:30 Şehitkamil-Gaziantep

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 8371    Eklenme Tarihi : 02 Şubat 2013 Cumartesi    Güncellenme Tarihi : 26 Kasım 2021 Cuma