­ ŞEHİTLER ABİDESİ | Kültür Portalı

Şehitler Abidesi - Gaziantep

Tüm dünyada çeşitli nedenlerle sembolleşen şehirler, kasabalar ve köyler vardır. Gaziantep de Kurtuluş Savaşı'nda topraklarına saldıranları şerefli ve izzetli bir şekilde kovmak ve hür yaşamak uğruna kara toprağı kendisine yorgan edip, seve seve toprağın altına giren 6317 evladıyla sembolleşmiştir. 01.04.1920 ve 08.02.1921 tarihleri arasında şehit olan 6317 evladımız adına, Kurtuluş Savaşı’nda Çınarlı (Arıburnu) Cephesi olarak geçen Çınarlı Cami’nin üstüne mütevazi bir anıt yapılmıştır. Anıtın üzerinde şu yazı vardır. “Bu anıt yurduna saldıranların tecavüzlerini kırmaya Gaziantep halkı adına yemin eden şehitlerin semaya kaldırdığı şehadet parmağıdır.”

Gaziantep Gezilecek Yerler

Anıt Mezar
Şehir merkezine yürüme mesafesindedir.
Bey Mahallesi Atatürk Bulvarı Şahinbey-Gaziantep

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 11681    Eklenme Tarihi : 01 Mart 2017 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 16 Haziran 2021 Çarşamba