­ EL OYASI | Kültür Portalı

El Oyası - Denizli

Denizli’nin Tavas, Kale ve Buldan ilçelerinde daha yoğun olmak üzere hemen her yerinde kadınlar tarafından tığ, yüksük, şiş gibi araçlarla ipliğin dantel haline getirilerek örüldüğü, geleneksel olarak kuşaktan kuşağa aktarılan öğretilen oya işi olarak tanımlanan el sanatları devam etmektedir. Bazı maharetli ustalar bu oyalara kendi yorumlarıyla, yeni figürler üreterek, yeni tasarımlarla işi sanatsal boyuta taşımaktadırlar. Oya işleri ile süslenmiş ev ve giyim eşyalarını tekstil ürünleri satan mağazalardan, turistik eşya satan mağazalardan satın almak mümkündür. Tavas ve Kale İlçesi’nde ayrı bir tarz olarak gelişmiş “Tel Kırma” olarak adlandırılan gümüş ve altın telden oya yapma sanatı bu bölgeye özgüdür. Tel kırma işi ile süslenmiş eşyalar Tavas ve Kale ilçesindeki dükkanlardan temin edilebilir.

Görüntülenme Sayısı : 2349    Eklenme Tarihi : 06 Haziran 2014 Cuma    Güncellenme Tarihi : 04 Aralık 2017 Pazartesi