­ HONAZ KİRAZI | Kültür Portalı

Honaz Kirazı - Denizli

Honaz coğrafi olarak Honaz Dağı’nın kuzey yamaçlarında yer aldığından ve Ege Bölgesi İklimi görüldüğünden yüksek yağış almaktadır. Bu nedenlerle Honaz kiraz yetiştirmeye çok uygun iklim ve ekolojiye sahiptir. Kiraz Honaz’da çok eski dönemlerden bu yana sınırlı bir miktarda yerel olarak yetiştirilmektedir. Özellikle Napolyon türü başta olmak üzere yeni ve daha verimli türlerin Honaz’a getirilmesi ile tadı Türkiye’nin bütün kirazlarından daha lezzetli kirazlar yetiştirilmeye başlanmıştır. Kiraz Honaz’da halkın en önemli geçim kaynağı haline gelmiştir. Honaz’da yetiştirilen kirazın büyük bölümü ihraç edilmektedir. Bir bölümü de yerel pazar ve marketlerde değerlendirilmektedir.

Görüntülenme Sayısı : 4591    Eklenme Tarihi : 06 Haziran 2014 Cuma    Güncellenme Tarihi : 04 Aralık 2017 Pazartesi