­ KIYMETLİ TAŞ SÜSLEMECİLİĞİ | Kültür Portalı

KIYMETLİ TAŞ SÜSLEMECİLİĞİ - Bilecik

Yöresel olarak kıymetli taş rezervine sahip olan Bilecik'te El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürlüğünce çeşitli taşların (Agut, Obsiden vb.) gümüşle birleştirilerek işlenmesi sonucu kolye, yüzük, kemer gibi takılar üretilmektedir. Söz konusu rezervi en iyi şekilde değerlendirerek bazı atölyelerde geleneksel eski taş işçiliği tarzında mozaik türü çalışmalarla, dekoratif mermer ve duvar panoları yapılmaktadır. Bu alanda ayrıca vazo, biblo gibi hediyelik eserler üretilmekte; özellikle Söğüt İlçemizde bu tarzda çalışan küçük atölyeler bulunmaktadır. Bunun yanında, İl Merkezinde bulunan bir atölyede ise değişik tür ve renklerdeki Mermer parçaları sanata dönüştürülerek tablolar oluşturulmakta ve sergilenmektedir.
Görüntülenme Sayısı : 3765    Eklenme Tarihi : 19 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 25 Mayıs 2017 Perşembe