­ OĞUZLAR CEVİZİ | Kültür Portalı

Oğuzlar Cevizi - Çorum

Oğuzlar ilçemizde üretilen “Oğuzlar77” adı ile patentli ceviz, sadece bölgede değil tüm ülke genelinde adını duyurmayı başarmıştır. Tadı damakta kalan kendine özgü çok farklı bir aroması olan Oğuzlar cevizi, besin değerlerinden hiç bir şey kaybetmeden 1-2 yıl kadar depolarda saklanabilme özelliğine de sahip. Çokta geniş olmayan bir alanda üretimi yapılmasına rağmen Oğuzlar Cevizi Türkiye ceviz üretiminin yüzde 5’ini karşılamaktadır. Ülkemizde üretilen cevizin tüketimi karşılamadığı ve ceviz ithalatçısı bir ülke konumunda olduğuz da düşünüldüğünde “Oğuzlar77” adı ile bilinen cevizimizin önemi daha iyi anlaşmaktadır.
Görüntülenme Sayısı : 6554    Eklenme Tarihi : 10 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 24 Mayıs 2017 Çarşamba