AKHİSAR SİMİT EKMEĞİ - Manisa
Malzeme:
1 çay bardağı nohut,
bir bardak ılık su,
yeteri kadar un,
1 yumurta,
tuz.
Yapılışı:
Nohut ince, ancak un haline gelmeyecek şekilde havanda dövülür. Akşamdan ılık bir bardak su ve aldığı kadar un ilavesiyle yumuşak bir hamur yapılır. Üzeri örtülerek ılık bir yerde sabaha kadar bekletilir. Sabaha kadar kabaran bu hamur maya yapılarak, un, su ilavesiyle yoğrulur ve ılık bir yerde kabarıncaya kadar bekletilip, fırına konmadan üzerine yumurta sarısı sürülür.
Avşar, M. E. (2008). Geleneksel Manisa Yemekleri. Manisa: Manisa Belediyesi Kültür Yayınları 5.
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2750
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
20 Haziran 2017 Salı