Arap Kadayıfı - Antalya
Arap Kadayıfı Malzemeleri Nelerdir (8 Kişilik)
- 1 kg Arap kadayıfı (hazır)
- 2 su bardağı ceviz (dövülmüş)
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı kızartma yağı (zeytinyağı)
Şurup Malzemeleri
- 4 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 1 parça ıtır yaprağı
- ½ adet limon
Arap Kadayıfı Nasıl Yapılır
- Toz şekeri su ve ıtır yaprağıyla birlikte 3-5 dakika kaynatınız. Limon ile kestirip ıtır yaprağını çıkartınız; soğumaya bırakınız.
- Dövülmüş ceviz içini tarçın ve 2 kaşık şekerle karıştırınız. Harcı hazır ediniz.
- Daire şeklindeki Arap kadayıflarının yarılarına 1 veya 2 kaşık cevizli harç koyunuz. Diğer yarıları harcın üstüne kapatınız. Kenarları az ıslatıp bastırarak açılmayacak şekilde yapıştırınız.
- Tavaya kızartma yağını koyunuz. Orta ateşte, yakmadan kızdırınız.
- İçi doldurulmuş kadayıfları çırpılmış yumurtaya bulayıp, kızgın yağda alt üst ederek parti parti kızartınız.
- Kızaranları, yağını süzdürdükten sonra şuruba atınız.
- Bir yandan kızartma işlemini sürdürürken diğer yandan şurubu çekmiş kadayıfları servis kabına çıkartınız.
- Kızartma işlemi bittikten sonra istiyorsanız kalan harcı ve şurubu, kızarmış kadayıfların üzerine gezdirebilirsiniz.
Notlar
- Ceviz harcı yerine yumurtalı muhallebi kullanabilirsiniz.
- Arap kadayıfları çok taze olmalıdır. Bayat kadayıflar ikiye katlanırken kırılırlar.
Kaynak: “Arap Kadayıfı”, Toroslar’dan Akdeniz’e Antalya’nın Lezzetleri, Yay. haz.: Nizamettin Şen, Arş.-Yaz.: Gökçen Adar, Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV), 2016., s. 122.
Arap Kadayıfı
Görsel Sahibi: Mustafa TURAÇ - Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
9891
Eklenme Tarihi :
22 Şubat 2013 Cuma
Güncellenme Tarihi :
01 Şubat 2022 Salı