Etli Bamye - Amasya
Etli Bamye Malzemeleri Nelerdir
- 250 gr bamya
- 250 gr parça kuzu eti
- 100 gr sıvı yağ
- 1 tane soğan
- 1 kaşık salça
- 1 tane limon veya limon tuzu
Etli Bamye Nasıl Yapılır
Bir tencere içerisine yağ, soğan ve et konulur ve kavrulur. Üzerine haşlanıp suyu süzülmüş bamyalar ve salça eklenir. Limon sıkılarak (veya limon tuzu) ve tuz ilave edilerek kısa tiritli olarak pişirilir. (İsteğe göre 1 diş sarımsak ezilerek malzemeye karıştırılabilir.)
Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı
ETLİ BAMYE
Görsel Sahibi: Amasya Valiliği Amasya Mutfağı Kitabı
Etli Sebze Yemekleri
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4637
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
07 Aralık 2021 Salı