­ ETLİ YAPRAK SARMA | Kültür Portalı

Etli Yaprak Sarma - Kütahya

Etli Yaprak Sarma Malzemeleri Nelerdir

  • ½ kg kıyma
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 baş soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 adet domates
  • 200 g yaprak

Etli Yaprak Sarma Nasıl Yapılır

Kıymanın içine soğan, domates küçük küçük doğranır. Pirinç, tuz, biber, bir miktar su yumuşatacak kadar hepsine karıştırılıp dolma içi hazırlanır.  Yapraklar sıcak su ile haşlandıktan sonra yaprağın geniş yerinden başlamak üzere sarılır.  Hafif ateşte pişirilir. Üzerine yoğurt konarak servis yapılır.

Kütahya Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 3538    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 28 Şubat 2024 Çarşamba