Patlıcan Turşusu Cilbiri - Amasya
Amasya Patlıcan Turşusu Cilbiri Malzemeleri Nelerdir
- 6 adet patlıcan turşusu
- 1 baş soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet domates
Amasya Patlıcan Turşusu Cilbiri Nasıl Yapılır
Patlıcanlar bütün olarak suda bekletilerek fazla tuzu ve sirkesi alınır. Parmak kalınlığında yuvarlak halka şeklinde doğranır. Kevgirde süzülür. Soğanlar küp şeklinde doğranır. Sıvı yağda kavrulur. Üzerine patlıcanlar ilave edilerek kabuğu soyulmuş iri doğranmış domates konularak pişirilir. Ilık veya soğuk servis edilir. NOT: Aynı yemek fasulye salamurası ile de pişirilir. (Fasulye diblesi)
Kaynak: Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı
Amasya Geleneksel Mutfak
Patlıcan Turşusu Cilbiri
Görsel Sahibi: Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4105
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
07 Aralık 2021 Salı