­ KURU YUFKA | Kültür Portalı

Kuru Yufka - Ordu

Kuru Yufka

Kuru Yufka İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

  • Buğday unu
  • tuz
  • su

Kuru Yufka Nasıl Hazırlanır?

Malzemelerin hepsi birlikte kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur. Hamur küçük parçalara ayrılır. Yufka şeklinde açılır. Temiz bir bez üzerine yapışmayacak şekilde serilir. Ayrı bir tarafta yufkaları kurutmak için ateş yakılır. Üzerine saç konulur. Açılan yufkalar birer birer sacın üzerinde kurutulur. Soğumaya bırakılır.

Kaynak:Ordu Mutfak Kültürü Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 13359    Eklenme Tarihi : 26 Ağustos 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 17 Mayıs 2019 Cuma