Sinisu Böreği - Amasya
Sinisu Böreği Malzemeleri Nelerdir
- 6 yumurta
- Tuz
- Yarım su bardağı su
- 250 g tereyağ
- 1 kg tuzu alınmış peynir
- Yarım demet maydanoz
- Un
Sinisu Böreği Nasıl Yapılır
6 yumurta, tuz, yarım su bardağı su ve alabildiği kadar unla kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır. 30 dakika üzerine nemli bez örtülerek dinlendirilir. 8 beze yapılır. Bezeler sini büyüklüğünde açılır. Hamurlar hafif kuruduktan sonra kaynayan tuzlu suyun içersine atılarak haşlanır. Soğuk suya atılır. Hamurun suyu süzülür. Yağlanmış tepsiye araları yağlanarak iki katlı bir peynirli maydanozlu harç konulur. Tüm hamurlar bittikten sonra dörde bölünür. Ocak üzerinde siniyi çevirerek altı pişirilir. Başka bir siniye ters çevrilerek diğer tarafı da aynı şekilde kızartılır. Tepsideki dörde bölünen börekler kızartıldıktan sonra kare şeklinde daha küçük parçalar halinde kesilip servis yapılır.
Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı
AMASYA SİNİSU BÖREĞİ
Görsel Sahibi: Amasya Valiliği Amasya Mutfağı Kitabı
AMASYA SİNİSU BÖREĞİ
Görsel Sahibi: Amasya Valiliği Amasya Mutfağı Kitabı
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3800
Eklenme Tarihi :
31 Ocak 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
07 Aralık 2021 Salı