Kaburga Dolması - Batman
Kaburga Dolması Malzemeleri Nelerdir
- 1 adet orta boy kuzu kaburga
- ½ kg sotelenmiş kuzu kuşbaşı
- ½ kg prinç
- Tuz, karabiber, yenibahar
- 7-8 dal maydanoz
- 1 kahve fincanı soyulup
- Kızartılmış badem içi.
Kaburga Dolması Nasıl Yapılır
Önce kaburga ortadan dikkatlice açılır. Tuz ve karabiberle iyice terbiye edilir. 1 saat bekletilir. Öte yandan sotelenmiş et, az suyla pişirilip az kavrulur. Üstüne yıkanmış pirinç ilave edilir, pişirilir. Altı. söndürüldükten sonra baharatlar, badem ve kıyılmış maydanoz ilave edilip karıştırılır. Hazırlanan kaburganın içine doldurulur. Kaburganın açık kısmı dikilir. Üstüne 1 kaşık yoğurt ve 1 kaşık salçayla bol yağda kızartılarak yapılan sos sürülür. Üstüne su ve tuz ilave edilip 1-2 saat pişirilir.(Kaynamaya başladıktan yarım saat sonra altı kısılır ağır ağır pişirilir) Piştikten sonra büyük servis tabağına alınır.
Kaynak: Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Batman Geleneksel Mutfak
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5421
Eklenme Tarihi :
04 Şubat 2013 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
23 Mart 2022 Çarşamba