Beypazarı Kurusu - Ankara
Beypazarı Kurusu Malzemeleri Nelerdir
- 5 kilogram un
- 1 kilogram tereyağı
- 2 litre süt
- 200 g maya
- 10 g tarçın
- Tuz
Beypazarı Kurusu Nasıl Yapılır
Un, tereyağı, süt, maya, tarçın ve tuz hep birlikte karıştırılarak hamur elde edilir. Hazırlanan hamur 40-45 dakika dinlendirilir. 4-5 cm kalınlığında uzun yuvarlak çubuklar haline getirilir. Elde edilen yuvarlak çubuklar 8-9 cm uzunluğunda verev kesilerek tepsiye dizilir ve orta ateşte fırına verilir. Hafif pembeleşince fırından çıkartılıp, soğumaya bırakılır. 25-30 dakika soğuduktan sonra kurular tepsiye konarak tekrar orta ateşli fırına sürülerek pişirilir, kurutulur. Fırından çıkarılıp, soğutulduktan sonra rutubetsiz ortamda saklanır. Not: Birinci fırınlama işleminden sonraki haline “Yaşkuru” denir.
Kaynak: Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Beypazarı kurusu
Görsel Sahibi: Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamur İşi ve Börekler
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6407
Eklenme Tarihi :
08 Ocak 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
25 Ocak 2022 Salı