Sıraz (Eğrez) Balığı Salamurası - Isparta
MALZEMELER:
6-8 Kişilik – Pişirme Süresi: 20 dakika
- 15 Adet Orta Boy Sıraz (Eğrez) Balığı
- 1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
- 2 Çorba Kasesi Salamuralık Tuz
YAPILIŞI:
İlimiz sınırları içerisindeki Eğirdir Gölünde nisan ve mayıs aylarında rastlanan “Sıraz” veya “Eğrez” denilen balığın kaygan tabakası, yüzgeçleri ve iç organları bıçakla temizlenir. Sırtının iki yanı bıçakla çizilir. Daha sonra içi kaya tuzu ile doldurularak toprak küplere veya tenekelere bolca tuzlanarak istif edilir. Ağzından hava almayacak şekilde üzerine bir ağırlık bastırılarak 40 gün bekletilir.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Sıraz (Eğrez) Balığı Salamurası
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
2863
Eklenme Tarihi :
14 Mart 2018 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
14 Ağustos 2018 Salı