Bici Aşı - Ankara
Bici Aşı Malzemeleri Nelerdir
- 20 tane taze asma yaprağı
- 1 çay bardağı bulgur
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 orta boy soğan
- 1 çay kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı su
- 4 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- Tuz
Bici Aşı Nasıl Yapılır
İnce ince doğranan soğanlar, sıvı yağ ile bir tencereye konulup kavrulur. İçine domates, biber salçası ve ince ince kıyılmış asma yaprakları ilave edilir. Birkaç dakika karıştırıldıktan sonra su konularak kaynaması beklenir. Bulgur ilave edilir. Pişince ateşten alınarak servise hazır hale getirilir. İsteğe göre de üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir.
Kaynak: Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Ankara Geleneksel Mutfak
Bici aşı
Görsel Sahibi: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
13525
Eklenme Tarihi :
08 Ocak 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
25 Ocak 2022 Salı