­ BULGUR ŞİLESİ (ÇİRİŞLİ ) | Kültür Portalı

Bulgur Şilesi (Çirişli ) - Van

Malzemesi:

- Yarım kg çiriş

- 2 adet domates kabuklan soyulmuş

- 1 çay bardağı inece bulgur

- 1 büyük baş soğan

- Yağ,

- Salça,

- Kırmızı biber

Yapılışı: Yağda iri doğranmış soğan kavrulur, baharat tuz ve salça ilave edilir. Domatesler ilave edildikten sonra yıkanmış, doğranmış çiriş katılır. 2 bardak su konur çirişler pişince bulgur atılır. Sıcak servis yapılır.

Kaynak: Van Geleneksel Gıdalar Envanteri. Sayfa:48

Görüntülenme Sayısı : 2553    Eklenme Tarihi : 15 Şubat 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 03 Eylül 2018 Pazartesi