Tarhana Çorbası - Aksaray
Tarhana Malzemeleri Nelerdir
- 5-6 adet üçgen tarhana (kenarları yaklaşık 5 cm uzunluğunda olan parçalar)
- 1 lt su
- 2-3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- ½ tatlı kaşığı pul biber
- ½ tatlı kaşığı tuz
Tarhana Nasıl Yapılır
Tarhanalar bir gece öncesinden suyun içinde bekletilir. Ertesi gün yumuşayan tarhana tahta kaşıkla ezilir ve suyu ile birlikte tencereye koyulur. Çorba harlı ateşte devamlı karıştırılarak pişirilir. Çorba kaynayınca kıvamı kontrol edilir, koyu ise üzerine 1 su bardağı su ilave edilebilir. Sulu ise 5 dakika daha kaynatılır. Ayrı bir tavada tereyağı eritilir, üzerine kuru nane ve pul biberi döktükten sonra dövülmüş sarımsak ve tuz ile birlikte bekletmeden çorbanın üzerine boca edilir. Çorba karıştırıldıktan sonra servise hazırdır.
Kaynak: Hülya Erol, Aksaray Mutfak Kültürü ve Yöresel Yemekleri Kitabı, Aksaray Valiliği İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü Kültür Yayınları, Aksaray 2018
Tarhana Çorbası
Görsel Sahibi: Aksaray İKTM
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1770
Eklenme Tarihi :
27 Aralık 2012 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
12 Kasım 2025 Çarşamba