­ BURMA KADAYIF | Kültür Portalı

Burma Kadayıf - Diyarbakır

• 2-3 yemek kaşığı pekmez
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su

Burma Kadayıf Nasıl Yapılır

Tel kadayıf 10-12 eşit parçaya bölünür. Her parça tellendirilerek uzatılır.  Üzerine ceviz içi serpilir.  Burularak sıkıca sarılır.  Orta boy yuvarlak bir tapsinin altına tereyağı ve pekmez karışımı sürülür.  Burmalar bu tepsiye sıkı bir şekilde yerleştirilir. Üzerine kızdırılmış yağ dökülerek büyük gözlü ocak veya fırında pişirilir. Alt kısmı piştikten sonra fazla yağı süzerek tepsinin altı üste gelecek şekilde çevrilir. Tekrar yağ ilave edilip pişirilir. Üzerine şire (şurup) dökülür.

Şirenin (şurup) hazırlanması:

Şekerle su karıştırılıp kaynatılır. Köpüğü (kefi) alınır. Bir iki taşım daha kaynatılarak limon suyu ilave edilir ve ılık kullanılır.

Görüntülenme Sayısı : 1464    Eklenme Tarihi : 18 Şubat 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 22 Kasım 2022 Salı