­ CAĞIRTLAK (CİĞER) KEBABI | Kültür Portalı

Cağırtlak (Ciğer) Kebabı - Gaziantep

Cağırtlak Kebabı  Malzemeleri Nelerdir

  • 150 g kuzu ciğeri (4 şiş)
  • 30 g ciğer çözü (ciğer yağı)
  • yeterince tuz
  • karabiber, kırmızı biber, pul biber

Piyaz malzemesi

  • 1 tutam maydanoz
  • sumak ekşisi
  • 1 adet küçük baş kuru soğan 

Cağırtlak Kebabı Nasıl Yapılır

Ciğer, kuşbaşı büyüklüğünde parçalara ayrılır. Ciğer çözü de aynı büyüklükte parçalara bölünür. Kuşbaşı büyüklüğündeki 5 tike ciğer ve 1 çöz; her şişe 2 tike ciğer, 1 tike çöz, 3 tike ciğer olacak şekilde saplanır. Şişlere geçirilmiş ciğerler harı geçmiş kömür ateşinde yakmadan çevire çevire pişirilir. Pişerken üzerine hafiften tuz, biber, kimyon atılır. Pişen ciğerler tabağa çekilir, üzerine bir miktar karabiber atılır.

Piyazın Hazırlanışı: Kuru soğan ince ince doğranır, sumak ekşisiyle karıştırılır, maydanoz ince bir şekilde doğranarak karıştırılır, hazırlanan piyaz tabaktaki ciğerin yanına limon, yeşilbiber, turp ve mevsimine göre yeşillikle birlikte konarak servise sunulur. Yanında ayran da içilebilir.

Gaziantep Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 10834    Eklenme Tarihi : 02 Şubat 2013 Cumartesi    Güncellenme Tarihi : 04 Ocak 2023 Çarşamba