Kuzukulağı Çorbası - Giresun
Kuzukulağı Çorbası Malzemeleri Nelerdir
- 1/2 kg kuzukulağı otu
- 1/2 su bardağı mısır yarması
- 1 su bardağı kuru fasülye
- 1-2 adet soğan
- 2 çorba kaşığı tereyağ
- Tuz, su
Kuzukulağı Çorbası Nasıl Yapılır
Fasulye ve mısır yarması akşamdan ıslatılır. Haşlanır. Kuzukulağı yıkanır ayıklanır ve ince ince doğranır. Kaynamakta olan suyun içine atılır. Haşlanmış fasulye ve yarma ilave edilir. Piştikten sonra doğranmış soğan tereyağında kavrulup çorbanın üzerine eklenir. Tuz ilave edilir. Sıcak olarak servis edilir.
KAYNAK: Giresun Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Giresun Yemekleri Kitabı
Kuzukulağı Çorbası
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
3571
Eklenme Tarihi :
06 Mart 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
09 Mart 2023 Perşembe