­ ERİŞTELİ PİLAV | Kültür Portalı

Erişteli Pilav - Amasya

 Erişteli Pilav Malzemeleri Nelerdir 

  • 500 g un
  • Tuz
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı pirinç
  • 250 g tereyağı

Erişteli Pilav Nasıl Yapılır

Un, su, tuz karıştırılarak yumuşak hamur hazırlanır. Yumruk büyüklüğünde bezeler yapılır. 3 mm kalınlığında açılır 3 cm genişliğinde şeritler halinde kesilir. Şeritler tekrar 2 mm ince ince kesilir. Kurumaya bırakılır. Fırında pembeleşinceye kadar kızartılır. Diğer tarafta 2 saat önce tuzlu ılık suda ıslatılmış pirinç süzgeçle el değmeden hoplatılarak yıkanır. Tereyağı eritilir kaynamış 3 su bardağı su ilave edilir. Tuzu atılır yıkanmış pirinç ve erişte ilave edilerek pilav pişirilir. NOT: Uzun süre tok tutma özelliği taşıdığından özelikle ramazanda sahurda yenilir.

Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 4619    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 08 Aralık 2021 Çarşamba