Çelem Yahnisi - Malatya
Çelem Yahnisi Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg çelem (şalgam)
- 3-4 baş soğan
- 200 g kıyma
- 100 g muhaşer (kara nohut)
- 1 kaşık salça
- 1 kaşık erik ekşisi
- 1 kaşık yağ
- Yeteri kadar tuz
- Biber
Çelem Yahnisi Nasıl Yapılır
Çelemler soyulup küçük küçük doğranır. Tencerede haşlandıktan sonra suyu süzülür. Bir tavaya yağ ve salça konularak soğan, kıyma ve muhaşerle kızartılır. Tuzu ve biberi eklenir. Bir tencereye çelemler dizilir, üzerine kızartılmış karışım serilir. Aynı sırayla bütün malzeme tencereye yerleştirilir. Tencereye yeteri kadar su ilave edildikten sonra yemek pişmeye bırakılır. Piştikten sonra üzerine erik ekşisi dökülür.
Etli Sebze Yemekleri
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1613
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2013 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
22 Mayıs 2024 Çarşamba