Topalak - Uşak
Topalak İçin Gerekli Malzemeler:
- 1 çay bardağı ince bulgur
- 1 baş soğan
- 1 yumurta
- 5 su bardağı et suyu
- 50 gr. tereyağ
- 2 çorba kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Topalak Yapılışı:
Bir kabın içinde ince bulgur ,tuz,baharatları,unu,yumurta akını,ilave edip yoğurunuz.Elimizi ıslatıp bilye büyüklüğünde köfteler hazırlayalım.Köfteleri hafifçe un serpilmiş tepsiye alalım.Tepsiyi sallayarak sağa-sola sallayarak köftelerin unlanmasını sağlayalım.Tencereye sıvıyağ ve ince doğranmış soğanları ekleyip kavuralım. Suyu ekledikten sonra tuzunu ilave edelim. Su kaynayınca köfteleri ilave edelim.Yemeğimizi ağır ateşte köfteler yumuşayıncaya kadar pişirip limon suyu ilave ederek servis yapalım.
Kaynak: Ebru GÜRBÜZ
Uşak Geleneksel Mutfak
Topalak Aşı
Görsel Sahibi: Uşak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
6819
Eklenme Tarihi :
23 Eylül 2019 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
05 Haziran 2020 Cuma