Çiğdem Soğanlı Bulgur Pilavı - Ankara
Çiğdem Soğanlı Bulgur Pilavı Malzemeleri Nelerdir
- 500 g pilavlık bulgur
- 30 adet çiğdem soğanı
- 3 yemek kaşığı sade yağ
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 3 su bardağı et suyu
- Karabiber
- Tuz
Çiğdem Soğanlı Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır
Uygun bir tencereye sade yağ konularak yakmadan kızdırılır ve bu yağa kabukları ayıklanıp soyulmuş 30 kadar çiğdem soğanı konarak kızartmadan en çok 5 dakika kadar öldürülerek, delikli bir kepçe ile tabağa alınır. Tenceredeki kızgın yağa bulgur katılıp karıştırarak kavrulur. Kavrulmuş bulgura kaynar bir halde et suyu, domates salçası, tuz, karabiber ile tabağa alınan çiğdem kökleri eklenip bir taşım kaynatıldıktan sonra bulgurlar iyice suyunu çekmiş bir hal alıncaya kadar kuvvetli ateşte pişirilir. Pilav suyunu çekince, tahta kaşıkla karıştırılarak 15 dakika kısık ateşte demlendirildikten sonra ve tabağa alınarak servis yapılır.
Kaynak: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)
Çiğdem soğanlı bulgur pilavı
Görsel Sahibi: Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4729
Eklenme Tarihi :
08 Ocak 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
25 Ocak 2022 Salı