Göveç - Denizli
Göveç Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg koldan et
- 2 adet sivri biber
- 2 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 adet domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Sıvıyağ
- Yeteri kadar tuz, karabiber, kekik sıvıyağ
Göveç Nasıl Yapılır
Az sıvı yağda et ve soğan kavrulur. Sonra biber ve diğer malzemeler eklenir. Üzerine tereyağı eklenir. Toprak tencereye aktarıldıktan sonra bir bardak su ilave edilerek üzeri folyo ile kapatılır. 200 derece fırında 1 saat pişirilir. Ciğerli bulgur pilavı veya isteğe göre cacık ya da salata ile servis yapılır.
Tarif: Hatice TUNÇER Denizli Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması
Göveç
Görsel Sahibi: Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5402
Eklenme Tarihi :
21 Şubat 2013 Perşembe
Güncellenme Tarihi :
25 Ekim 2022 Salı