Çullama Tatlısı
Çullama Yapım Süresi: 30 dakika
Hazırlanma Süresi:10 dakika
Kızartma Süresi:20 dakika
Çullama Malzemeleri Nelerdir
- 2 yumurta
- ½ su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 3-4 parça bastık (pestil)
Şerbeti için:
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- 1-2 damla limon suyu
Çullama Nasıl Yapılır
Bir kabın içerisinde yumurta, tuz, kabartma tozu ve yoğurt çırpılır. Karışım kek hamuru kıvamına gelecek kadar karıştırılır. Bu arada su, şeker-limon suyu ile şerbeti yapılır. Daha sonra kesilmiş bastıklar hazırlanan yumurtalı karışıma batırılıp kızgın yağda kızartılır. Kızartılmış bastıkların üzerine şerbet gezdirilerek soğumaya bırakılır. Üzerine öğütülmüş fıstık veya ceviz serpiştirilerek servise sunulur. Öneriler: Şerbet ve kızartılmış bastıkların ılık olması gereklidir. Ilık olmazsa çullama hamurlaşır.
Kaynakça: YILMAZOĞLU H. İ. (2014). Kahramanmaraş'ın Mutfak ve Beslenme Kültürü. Akdeniz'in Altın Kenti Kahramanmaraş. Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yayını, 286.