­ SOĞAN KEBABI | Kültür Portalı

Soğan Kebabı - Kilis

• 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Soğan Kebabı Nasıl Yapılır

Kıymanın içerisine tuz, karabiber, kırmızı biber konur. Bir kaç dakika yoğrulur. Soğanların başları kesilir. Kabukları soyulmaz. Şişlere bütün soğan takılır. Soğanın yanına ceviz büyüklüğünde et takılarak 3 parmak boyunda rulo şekline getirilir. Böylece her şişe bir soğan bir et olacak şekilde 4 soğan 3 et yerleştirilir. (Şişlerin başında ve sonunda soğan olmalıdır.) Mangalda kömür ateşinde ağır ağır pişirilir. (Etlerin bir yüzü piştikten sonra sarsmadan öbür tarafları çevrilmelidir.)

NOT; Soğan kebabı tepsidede hazıelanabilir. Soğanlar soyularak ortasından tam koparılmadan kesilir. Kesilen yerlere kıyma doldurulur. Tepsiye dizilir. Fırında kızarana kadar pişirilir. 1 su bardağı suda 1 çorba kaşığı nar ekşisi eritilerek fırından çıkan soğan kebabının üzerinde gezdirilir. Kapak kapatılarak kısık ateşte 15-20 dakika demlendirilir. Sıcak servis yapılır.

KAYNAK: Geçmişten Günümüze Kilis Lezzetleri

Görüntülenme Sayısı : 8106    Eklenme Tarihi : 16 Kasım 2023 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 04 Aralık 2023 Pazartesi