Çevirmeli Pilav - Hakkari
Çevirmeli Pilav Malzemeleri Nelerdir
- 500 g pirinç
- 1 kase nohut tavuk göğüs eti
- 3 adet sivri biber
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
Çevirmeli Pilav Nasıl Yapılır
Tavuk göğsü ve nohut ayrı kaplarda haşlanır. Ayrı bir tencereye yağ konulur ve doğranmış biberler kavrulur. Üzerine tavuk eti, nohut ve ayıklanıp yıkanmış pirinç konulur. Suyu ve tuzu eklenerek pişmeye bırakılır. Pişen yemek ağız üstü bir tepsiye dökülerek servis edilir.
Kaynak: Hakkari Valiliği, Hakkari Mutfağı Kitabı
Çevirmeli Pilav
Görsel Sahibi: Hakkari Valiliği, Hakkari Mutfağı Kitabı
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4660
Eklenme Tarihi :
20 Şubat 2017 Pazartesi
Güncellenme Tarihi :
19 Nisan 2023 Çarşamba