­ DOLMA İÇİ | Kültür Portalı

Dolma İçi - Tokat

Dolma İçi İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

  • 1 kase dolma içi (kırık yarma ince bulgur karışımı)
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet patates veya kuru bakla
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • 2 çorba kaşığı salça
  • Kırmızıbiber
  • reyhan
  • tuz

Dolma İçi Nasıl Hazırlanır?

İnce doğranmış soğan, biber, patates kavrulur. Doğranmış domates ve salça eklenerek kavurmaya devam edilir. Su eklenir ve kaynayınca dolma içi (kırık yarma ince bulgur karışımı) ilave edilir. Baharatlar eklenerek suyunu çekene kadar pişirilir. Sıcakken, haşlanmış lahana ve turşu ile servis edilir.

Kaynak: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi

Bayburt Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 21005    Eklenme Tarihi : 19 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 11 Mart 2020 Çarşamba