Hamsi Buğlama - Giresun
Hamsi Buğulama Malzemeleri Nelerdir
- 1 kg hamsi
- 2 ortaboy soğan
- 1 adet limon
- 2 çorba kaşığı tereyağ, bir miktar sıvı yağ
- 1/2 su bardağı kaynamış su
- Maydanoz
- Karabiber ve tuz
Hamsi Buğulama Nasıl Yapılır
Hamsiler yıkanıp suyu geçinceye kadar bekletildikten sonra kılcıkları tek tek alınır. Soğanlar ve maydanozlar iyice kıyılır. Tavamıza bir miktar sıvı yağ döküp, üzerine kıydığımız soğanların yarısını ince bir tabaka olacak şekilde tavamıza yayılır, onun özerine kıydığımız maydanozların yarısını ilave edip, hamsilerimizin dış yüzü soğanla temas edecek şekilde tavamıza sık olarak dizilir. Üzerine 1 çay kaşığı karabiber ve tuzumuzu döküp, hazırlamış olduğumuz kıyılmış soğanların ve maydanozların diğer yarısını hamsinin üzerine yayıp, halka şeklinde kesmiş olduğumuz limonlarda üzerine dizilir. Tereyağını koyduktan sonra üzerine yarım su bardağı sıcak su döküp tavamızın kapağını kapatılır. 15 - 20 dakika pişirilir.
KAYNAK: Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arşivi.
Hamsi Buğulama
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Hamsi Buğulama
Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4203
Eklenme Tarihi :
21 Mart 2018 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
14 Mart 2023 Salı