­ DOMATES DOLMASI | Kültür Portalı

Domates Dolması - Isparta

Domates Dolması Malzemeleri Nelerdir (6-8 kişilik)                                                                                    

  • 1 kg domates
  • 1 su bardağı pirinç
  • 250 g kıyma
  • 1demet maydanoz
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı salça
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • Karabiber, kimyon, nane
  • Tuz
  • 1 su bardağı su

Domates Dolması Nasıl Yapılır

Domatesler temizlenip içleri boşaltılır. Doğranmış soğan, kıyma, pirinç, maydanoz, bir miktar yağ, tuz ve baharatlar yoğrulur. Hazırlanan iç malzeme, domateslerin içlerine doldurulur, tencereye dizilir. Sıvıyağ ve sıcak suda eritilen salça tencereye dökülür. Kısık ateşte 30 dakika kadar pişirilir.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Isparta Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 3013    Eklenme Tarihi : 15 Mart 2018 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 23 Mayıs 2023 Salı