­ ERİŞTE | Kültür Portalı

Erişte - Kırıkkale

• Yumurtaların yarısı kadar su
  • 2 su bardağı dolusu tuz
  • 10 kg un

Erişte Nasıl Yapılır

Yumurta, su ve tuz derin bir kapta iyice çırpılır. Un bu karışıma yavaş yavaş ilave edilir. Çok sert bir hamur yoğrulur. Hamur 1,5-2 saat dinlendikten sonra yumak büyüklüğünde bezeler alınarak nemli bir bezin içerisinde saklanır. Bezeler oklava yardımı ile kibrit çöpü kalınlığında açılır, açılan hamur bez örtüler üzerinde kurumaya bırakılır. Nemini çeken hamurlar üçer üçer üst üste konur. Önce ortadan ikiye bölünür. Hamurlar üst üste getirilir. Altı parça olan hamur 2 parmak genişliğinde şeritler halinde kesilir. Kesilen parçalar güneşte kurumaya bırakılır. Kuruduktan sonra bez torbalara doldurularak kış yiyeceği olarak saklanır.

Kırıkkale Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 3973    Eklenme Tarihi : 25 Aralık 2012 Salı    Güncellenme Tarihi : 10 Ocak 2024 Çarşamba