Erişte Pilavı - Van
Malzemesi:
- Erişte
- Yağ
- Tuz
- Su
Yapılışı:
Bir tavaya sade yağ bırakılır. Erişteler pembeleşinceye kadar bu yağda kavrulur. Üzerine çıkacak kadar kaynar su ilave edilir. Yeterince tuz katılır. Suyunu çekinceye kadar pişirilir. Turşu ya da çoban salatasıyla servis yapılır.
Kaynak: Van Kültür ve Turizm Envanteri III, Halk KültürüII, Sayfa: 226
Erişte Pilavı
Görsel Sahibi: Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
4073
Eklenme Tarihi :
22 Haziran 2018 Cuma
Güncellenme Tarihi :
24 Temmuz 2018 Salı