­ FASULYE YAPRAĞINDAN EKŞİLİ KÖFTE | Kültür Portalı

Fasulye Yaprağından Ekşili Köfte - Malatya

Yarma, tuzu ve suyu eklenerek iyice yoğrulur. Fasulye yapraklarına bu hamurdan alınarak sarmalar yapılır. Tencereye konan sarmalar suyu eklenerek pişirilir. Piştikten sonra tencereden alınır ve suyu süzülerek tekrar tencereye konur. Başka bir tarafta yoğurda un ve erik ekşisi katılır ve hafif hafif karıştırılarak ateşte kaynatılır. Bu şekilde kesilmemesi sağlanır. Bunlar sarmaların üzerine dökülür. Sarmanın üzerine 3-4 ekşi elma dilimlenip konulur. Biraz da kızılcık konulduktan sonra pişmeğe bırakılır. Ayrı bir tavada soğan tereyağında yakılır. Sarmanın üzerine dökülerek servis yapılır.
Görüntülenme Sayısı : 1040    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 05 Temmuz 2017 Çarşamba