Gözleme Malzemeleri Nelerdir
- 1 su bardağı süt
- 1 adet kesme şeker
- Fındık büyüklüğünde yaş maya
- 1 küçük parça limon tuzu
- 250 gram tereyağ
- Ilık su
- Tuz
- Alabildiği kadar un
Gözleme Nasıl Yapılır
Un, süt, kesme şeker, maya, limon tuzu, tuz ve ılık su ile yumuşak bir hamur yoğrulur. 10 dakika bekletilir, pazılara ayrılır, fırın tepsisi büyüklüğünde açılır. Tereyağ eritilir. Hamurlar yağlanır, 4’e katlanıp, bekletilir. Daha sonra belli incelikte açılarak, sac üzerinde pişirilir. Pişen gözlemenin altı üstü yağlanır.
Kaynak: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)