Fırın Fasulyesi Kavurması - Ordu
Fırın Fasulyesi Kavurması İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
- 1 çorba kasesi dolusu fırın fasulyesi
- 50-100 gr az yağlı kıyma veya kuşbaşı dana eti
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- 1 kahve fincanı bulgur veya pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- tuz
- pul biber
Fırın Fasulyesi Kavurması Nasıl Hazırlanır?
Fırın Fasulyesi haşlanır, doğranmış soğan tencereye konur, et ilave edilip kavrulur. Küp doğranmış domates yada salça ilave edilir. Yeterince su konur ve kaynatılır. Haşlanmış olan fasulye karışıma eklenir ve pişirilmeye bırakılır. Pişmesine yakın pirinç veya bulgur ilave edilir. Not : Eylül-Ekim aylarında, taze fasulyeler kılçıkları temizlenip, taş fırında kurutulur.
Kaynak:Ordu Mutfak Kültürü Kitabı
Fırın Fasulyesi Kavurması
Görsel Sahibi:
Ordu İl Kültür Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
5612
Eklenme Tarihi :
20 Ağustos 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
13 Haziran 2019 Perşembe